Cara Dropship Automatik Di Shopee

Oleh Cikgu Khairul

Dropship Secara Automatik

Untuk pengetahuan anda, teknik dropship yang saya tunjukkan di atas ini merupakan teknik dropship secara manual. Buat secara manual memerlukan anda untuk:

  • Masukkan produk satu persatu ke dalam kedai
  • Taip alamat satu persatu bagi kepada supplier.
  • Update tracking number satu persatu.

Sekiranya jumlah order yang masuk kurang dari 10 order sehari, memang tidak melecehkan untuk menggunakan teknik dropship manual ini.

Tapi sekiranya order dah masuk lebih dari 10 order sehari, ketika ini anda tidak akan menang tangan untuk urus semua order secara manual.

Cuba bayangkan anda ada 12 order setiap hari, anda perlu tulis satu persatu alamat pembeli kepada supplier. Kemudian supplier bagi tracking number yang bercampur-aduk dengan order yang lain.

Sampai satu masa anda akan pening untuk uruskan order yang masuk. Saya pun mengalami perkara yang sama dulu. Sehinggalah saya terjumpa satu teknik dropship bersistem, kerja saya jadi mudah.

Langkah 1:
Masukkan 1,000 jenis produk ke kedai shopee

Langkah 2:
Hantar detail pembeli kepada supplier (nama, alamat & telefon pembeli)

Langkah 3:
Bungkus produk dan hantar ke courier pos

Langkah 4:
Update tracking parsel penghantaran

Langkah 5:
Minta pembeli untuk memberikan rating.

Inilah lima langkah yang perlu anda lakukan jika buat dropship secara manual. Kan bagus kalau boleh automatik kan kesemua langkah ini kan?

Dengan menggunakan sistem dropship, anda tak perlu lagi nak buat secara manual. Apabila order masuk, terus detail pembeli sampai kepada supplier tanpa perlu anda hantar secara manual. Mudah kan?

Jualan Sebulan Saya Dapat..

Jualan salah satu kedai shopee saya pada bulan lepas. Kedai ini saya khas untuk jual produk dropship. RM1,419 sebulan. Tak banyak pun kan.

Tapi jika hendak dibandingkan dengan kerja yang saya buat, memang terlebih berbaloi. Masukkan produk dan tunggu order masuk, selebihnya biar supplier yang uruskan.

Jual Apa?

Produk yang saya jual pun bukanlah produk yang pelik-pelik pun. Saya hanya jual produk kegunaan harian saja. Itu pun ramai pembeli yang buat pembelian dengan saya.

Memperkenalkan..

Sistem ini diberi nama Bisnes Seller. Dengan menggunakan sistem dropship ini, segala urusan dropship boleh dikatakan 100% automatik.

Apa yang dilakukan secara manual sebelum ini akan dilakukan secara automatik oleh sistem ini.

Masalah utama nak berniaga di shopee ini ialah produk. Mana nak ambil produk? Supplier apa boleh dipercayai? Usah risau! Semua itu sudah tersedia dalam Bisnes Seller ini.

Ada empat supplier yang disyorkan dalam Bisnes Seller ini. Kesemua supplier ini pula mempunyai 3,000++ produk ready stock. Jadi tak perlu pening kepala lagi nak cari produk untuk dijual.

Strategi berniaga di shopee pun turut disertakan. Tutorial langkah demi langkah membuka kedai sehingga barang sampai ke tangan pembeli.

Anda boleh baca info lanjut panduan Bisnes Seller dengan klik butang merah di bawah ini.

Satu kekurangan dropship ini ialah anda tak boleh nak ambil barang selain daripada supplier yang ditetapkan. Tapi tak apa, anda boleh gunakan supplier dari china sekiranya anda inginkan lebih banyak produk. Itu saya kongsikan dalam bonus.

Bonus Untuk Anda

Bonus #1: Rahsia Borong China – RM70

Ebook ini merupakan pelengkap kepada Bisnes Seller. Dalam video Bisnes Seller, memang tidak ditunjukkan cara untuk borong produk dari China. Dalam tu fokus kepada supplier dropship sahaja.

Untuk kembangkan peniagaan di shopee, memang kena borong produk daripada kilang juga. Kilang produk paling besar sekarang tak lain tak bukan, iaitu China.

Dalam ebook ini, cikgu tunjukkan cara langkah demi langkah bagaimana nak borong produk dari China secara selamat.

Dengan mengikuti panduan borong ini, anda tak perlu lagi risau kalau-kalau barang yang diborong tak sampai. Atau pemborong dapat duit terus senyap.

Bonus #2: 100 Produk Hot Di Shopee – RM40

Dalam ebook ini pula, cikgu senaraikan 100 produk yang terbukti tinggi jualan dekat shopee.

Satu tips untuk dapatkan jualan secara konsisten di shopee ialah dengan menjual produk yang ramai orang nak beli.

Cikgu perasan, ramai yang minat nak berniaga di shopee, tapi tak tahu nak jual produk apa. Lepas tu mulalah main ambik je produk letak kat shopee. Bila tak ada orang beli, mulalah merungut.

Dengan ebook ini, anda tak perlu berteka-teki lagi nak jual produk apa. Jual produk dalam senarai 100 produk hot ini pun dah okey.

Salah satu produk dalam ebook ini mempunyai 1,900,000 unit jualan. Produk ini biasa-biasa saja. Memang mudah untuk anda dapatkan jualan kalau jual produk ini.

Nak tahu produk apa? Semua cikgu akan dedahkan dalam ebook ini.

Bonus #3: Senarai Supplier Dropship – RM30

Dalam ebook ini pula saya kongsikan senarai supplier dropship yang boleh anda guna dekat kedai shopee anda.

Kesemua supplier ini adalah ready stock. Hari ini anda dapat order, dalam masa 24 jam terus supplier ini pos ke alamat pembeli anda.

Tak ramai penjual di shopee nak dedahkan supplier mereka. Katanya tak nak ada persaingan.

Jika anda baca ebook ini, segala supplier anda dapat tahu dan kesemua supplier ini mempunyai 3,000 lebih produk ready stock.

Ketiga-tiga bonus ini bukanlah daripada pihak Bisnes Seller. Ianya inisiatif daripada saya sendiri dalam memastikan pembeli panduan Bisnes Seller anda lebih berbaloi. Jika anda terbeli daripada agen yang lain, saya minta maaf kerana anda tidak layak untuk tebus tiga bonus ini daripada saya.

Sila isikan nama & emel anda untuk dapatkan Bisnes Seller + 3 Bonus.

Cara Claim Bonus

Cikgu sudah setkan dekat sistem, selepas anda buat pembelian, ada emel bonus akan dihantar kepada anda. Sekiranya anda tak terima emel bonus itu, boleh ikut langkah-langkah di bawah ini.

Langkah 1:
Sila dapatkan Panduan Bisnes Seller melalui link di bawah.
» http://sistemdropship.com

Langkah 2:
Sila emelkan dengan tajuk ‘Nak Claim Bonus’ ke [email protected]

1 thought on “Dropship Secara Automatik Di Shopee”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *